Bodrum Söz/ Muğla’nın Bodrum ilçesinde BOYODER (Bodrum Yörük Obaları Derneği) tarafından 11 Mayıs Pazar günü 5. Bodrum Yörük Obaları Geleneksel Kültür Sanat Festivali düzenlenecek.
BOYODER Başkanı Perihan Tiric “ Yörük kültürü ve geleneklerimizi tanıttığımız festivalimizde, Bodrum Yörükleri’ni bir araya getireceğiz ve yüz yıllardır süren bir geleneği canlandıracağız. Sandıklar Açılıyor, Çeyizler Saçılıyor. Tak Takıştır, Haydi Festivale!” sloganımız ile unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak” dedi.
Yörük festivali 11 Mayıs 2025 Pazar günü saat 10:00’da Yalıkavak’ta “Temsili Yörük Göçü” ile başlayıp, Geriş mahallesinde panel, konser ve çeşitli etkinliklerle devam edecek. Festivalde düzenlenecek panelde “Yörüklerin Dünü, Bugünü, Yarını ve Bodrum Yörükleri” konusu işlenecek.
Sözcü
|